Begeleiding bij psycho-sociale vraagstukken

Herstel en ontwikkeling met counselling

Psychisch & Emotioneel
Weer aan het werk na een burn-out of afkeuring op psychische gronden, vereist zelfinzicht en assertiviteit om herhaling van problemen in de toekomst te voorkomen.

Zelfinzicht, vaardigheden en zelfredzaamheid
Hoewel Arbo Coaching veel “gewone” re-integratie trajecten verzorgt, kunnen de coaches door extra kennis vanuit hun vooropleiding Counseling of Psycho-sociaal therapeut dergelijke trajecten met bijzondere hulpvraag begeleiden. Het uitgangspunt is vrijwel altijd lering trekken vanuit het verleden en inzicht verkrijgen in eigen functioneren. Vanuit zelfinzicht en het aanleren van nieuwe strategieen wordt verwerking of hantering van de problematiek bewerkstelligd en herhaling van de problematiek in de toekomst voorkomen. Voor iedereen ligt  optimaal functioneren binnen eigen omstandigheden binnen bereik.

Vrijwel alle persoonlijke werkpunten kunnen worden opgenomen:

  • Persoonlijke ontwikkeling (counseling en coaching bij problemen op het gebied van stress, conflicten, burn-out, assertiviteit, rouwverwerking, perfectionisme, presentatietechnieken, faalangst e.a.)
  • Begeleiding van ex-psychiatrische patiënten of mensen die op psychische gronden (gedeeltelijk) zijn afgekeurd of in de ziektewet zijn geraakt.
  • Burn-out: onderzoek naar oorzaak om tot zelfinzicht en gedragsverandering te komen, waardoor herhaling van de problematiek in de toekomst wordt voorkomen. Lees meer over onze burn-out dienstverlening.