Burnout herstelprogramma

van uitputting naar herstel

Burnout staat in de kinderschoenen
Burnout is geen ziekte, maar een hormonale ontregeling ten gevolge van langdurige stress, waardoor ziekteverschijnselen ontstaan. Lees hier meer over het ontstaan en de klachten van burnout.

De klachten worden vaak op zichzelfstaand behandeld, bijvoorbeeld met een slaapmiddel of antidepressiva. Deze middelen kunnen het herstel van burnout ondersteunen, maar de burnout op zich gaat er niet van over. De arts adviseert vaak volledige rust. Echter, als je stopt met werken, verlies je ook structuur, sociale omgeving en afleiding, waardoor depressie en piekeren juist kunnen toenemen.

Burnout wordt door artsen nog onvoldoende begrepen, omdat er nog te veel onduidelijk is. In 2013 werd burnout voor het eerst als erkende aandoening in de DSM V vermeld (diagnostisch handboek psychiatrie). Toch is het belangrijk om (burnout)klachten altijd door de arts te laten onderzoeken.

Burnout herstelprogramma van Arbo Coaching
Arbo Coaching werkt sinds 2006 aan de ontwikkeling van een burnout herstelprogramma. Dit programma maakte een groeispurt, toen Gerda Baas (algemeen directeur) in 2011 zelf burnout raakte en op weg naar haar herstel nog een aantal essentiele factoren ontdekte. Hierdoor biedt Arbo Coaching nu een optimaal en goed doorontwikkeld herstelprogramma aan, waarmee zeer goede resultaten worden verkregen.

Behandeling van burnout vraagt intensieve persoonlijke afstemming en een multidisciplinaire aanpak. Daarom bevat het programma onderdelen als counseling, voeding, sport/beweging, paramedische behandeling en ontspanningsoefeningen. Hoewel het programma uit vaste onderdelen bestaat, worden deze voortdurend bijgesteld op de conditie van de kandidaat.

Re-integreren met een burnout
Wanneer je werk hebt en burnout bent geraakt, is het zelden nodig om volledig te stoppen met werken. Dit kan zelfs nadelen geven, omdat je werk ook structuur en afleiding geeft. De taken en omstandigheden moeten echter wel aansluiten op je conditie. Daarom onderzoeken wij met jou welke taken voor het moment passend zijn én bijdragen aan je herstel. Als het oorspronkelijke werk even niet passend is, wordt soms tijdelijk ander werk gedaan. Mocht je werkgever geen passende taken beschikbaar hebben, dan kunnen we zelfs buiten de organisatie zoeken naar een mogelijkheid om op te bouwen in arbeid, bijvoorbeeld in vrijwilligerswerk. Je blijft dan in dienst bij je eigen werkgever en keert daar weer terug zodra dit mogelijk is. Dit heet een spoor 1 traject.

Soms kan, of wil je, niet meer terugkeren naar het oude werk. In dat geval onderzoeken we samen welke nieuwe beroepsmogelijkheden en welke werkomgeving het best bij jou past. Vervolgens wordt je begeleid naar een nieuwe, passende werksituatie. De overgang naar een nieuw arbeidscontract vindt plaats op detacheringsbasis, zodat je financieel geen risico loopt. Dit heet een reintegratie spoor 2 traject.