Gerda Baas-Kerkhof

Gepassioneerd en betrokken.

Na het voltooien van de HBO opleiding stresscounseling, heeft Gerda Baas-Kerkhof in 2001 Arbo Coaching opgericht. Arbo Coaching verzorgde voornamelijk re-integratie voor mensen met psychosociale klachten in opdracht van UWV en gemeenten. Om de dienstverlening landelijk te kunnen uitvoeren, werkte Gerda samen met een team van gekwalificeerde ZZP coaches.

Gerda heeft nog een tijd voor de Stichting Counseling Nederland gewerkt als docent relatietherapeut. Toen dit te veel versnippering in haar werkzaamheden gaf, is zij hiermee gestopt. Gerda is nog wel altijd actief als supervisor voor de ABvC, waarin zij collega's begeleid in de ontwikkeling van hun werkmethodiek. Gerda vindt het erg leuk om haar kennis te delen en met haar vak bezig te zijn.

In 2008 is Gerda zich gaan specialiseren in burnout. In 2010 raakte zij zelf burnout. Het was een leerzame periode voor zichzelf. En een verrijking voor haar dienstverlening. Gerda ontdekte nog een aantal factoren die bijdragen tot een spoedig herstel. Dit heeft zij verder onderzocht en verwerkt in het hersteltraject.

Sinds 2016 is Arbo Coaching terug gebracht naar een kleine organisatie. De meeste tijd besteedt Gerda aan Aliantis. Met deze organisatie verzorgt Gerda, samen met een team van 80 wandelcoaches, een effectief stressherstelprogramma voor het bedrijfsleven. Toch vindt zij het heerlijk om af en toe een re-integratieopdracht te doen. Dat geeft een fijne afwisseling in werkzaamheden.

Werkwijze:
Door de vele bijscholingen die Gerda heeft gevolgd, is zij breed ontwikkeld. Zij is het meest enthousiast over intuitieve werkvormen, zoals opstellingen, visualisaties en NLP. Deze effectieve werkvormen combineert zij met counselling en wandelcoaching.

Als de cliën dit ook wil, werkt Gerda graag in de natuur. Omdat het kantoor aan het bos ligt, is dat ook goed mogelijk. Wandelcoaching is effectiever dan coaching zittend in een kantoor. De natuur en het bewegen draagt op een prachtige manier bij aan de coaching.

Registraties:
Gerda is geregistreerd zorgverlener. Hierdoor mag Arbo Coaching gezondheidsgegevens van clienten verwerken. Gerda beschikt over de volgende registraties:
Register A counsellor, registratienummer 110138, ABvC.
Supervisor counselling, registratienummer 2012/011, ABvC.
Zorgverlener AGB-code: 900.280.32, Vektis.
Geneeskundige praktijkkwalificatie: 2.90.6934, Vektis.

Missie:
Werken betekent meedoen aan de maatschappij. Ieder mens heeft recht op werk. Maar het werk moet wel goed bij je passen. Anders veroorzaakt het overbelasting. Het werk moet ook in balans zijn. Dat betekent grenzen stellen en je werk goed verdelen. De missie van Gerda is mensen in contact brengen met hun innerlijke kompas. Iedereen weet diep van binnen wat hij nodig heeft.

Visie:
Mijn werkwijze is gericht op contact maken met je innerlijk kompas. Vanuit deze eigen-wijsheid maak je passende keuzes. Burnout ontstaat meestal doordat je het contact met jezelf bent kwijt geraakt. Hierdoor kun je jezelf niet meer goed begrenzen en geen passende keuzes meer maken.

Arbo Coaching B.V.

Johannes Vermeerlaan 5
1272 HL  Huizen
Telefoon: 035 53 152 73
E-mail: info@arbocoaching.nl

Aanvraagformulier

Bel mij

Naam
Tel.
apr 15, 2018
Snelle actie beperkt verzuim


Burnout leidt in 70% van de gevallen tot (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid. Stress kun je niet voorkomen, burnout wel. Snelle herkenning van de klachten en directe start van een goed herstel- en re-integratietraject, voorkomt onnodige toename van klachten en onnodig langdurig verzuim.

Snelle actie beperkt verzuim »